< Terug naar overzicht

Uitzendactiviteiten bijna 20 procent toegenomen in jongste 12 maanden

In september 2010 steeg het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid met 2,31 procent ten opzichte van augustus (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze stijging is toe te schrijven aan beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid vermeerderde met 2,16 procent bij de arbeiders en met 2,53 procent bij de bedienden.

In vergelijking met september 2009 liet de uitzendsector een groei met 19,11 procent optekenen (tegenover 12,53 procent in augustus). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 24,89 procent in het arbeiderssegment en met 10,98 procent in het bediendesegment.

Daarmee bereikte de Federgon-index 220,46 punten in september 2010 tegenover 215,47 punten in augustus. Deze index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100) en dit op basis van voor seizoeninvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Federgon, de federatie van HR-dienstverleners. Als sectorfederatie vertegenwoordigt Federgon de bedrijven die actief zijn op het vlak van arbeidsbemiddeling en HR-dienstverlening in de ruime zin van het woord, zoals uitzendkantoren.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen