< Terug naar overzicht

Uitbesteding HRM neemt hoge vlucht

Steeds meer ondernemingen besteden (delen van) hun personeelsbeleid, stelt het Britse e-zine hrlook vast. Volgens cijfers van de bank ABN Amro is de Europese markt voor uitbesteding van de loonadministratie alleen al goed voor ongeveer 6 miljard euro per jaar. Welke logica zit hier achter?

Diverse peilingen wijzen erop dat uitbesteding van personeelsbeleid blijft groeien. Zo zou tweederde van FTSE 250-ondernemingen (de top 250 van de index opgesteld door de Financial Times en de London Stock Exchange) nu al zijn HR-activiteiten geheel of gedeeltelijk uitbesteden. De helft daarvan zou van plan zijn nog meer personeelswerk toe te vertrouwen aan een derde partij. Dat is een gunstig perspectief voor de HR-dienstverleners: het verhaal van de kernactiviteit en de meerwaarde van de gespecialiseerde dienstverlener lijkt aan te slaan.
Het eerste argument voor uitbesteding is immers dat ondernemingen zich zo beter kunnen concentreren op hun kernactiviteiten en dito competenties. In essentie verschilt dit argument op het vlak van HRM niet van de logica achter de uitbesteding van tal van andere diensten en productieactiviteiten. Meer investeren in de kernactiviteit en zo weinig mogelijk in randfenomenen of ondersteunende activiteiten, zou hogere bedrijfsopbrengsten opleveren.
Hiermee verbonden is het tweede argument: de gespecialiseerde HR-dienstverleners doen het veel efficiënter dan gelijk welke interne afdeling, precies omdat personeelswerk net hun kerncompetentie is en omdat ze schaalvoordelen hebben voor deze specifieke job. De dienstverleners zijn ook beter geplaatst om de sociale wetgeving op de voet te volgen en onmiddellijk correct toe te passen.
Vanzelfsprekend is het echter niet. Outsourcing kan mislukken. Opdat uitbesteding in de praktijk uitstekend zou werken, merkt hrlook op, is het noodzakelijk dat de onderneming zeer zorgvuldig haar dienstverlener(s) kiest, zeer duidelijke contracten onderhandelt en een soepele werkrelatie opbouwt met de partners. Uitbesteding van HRM vergt met andere woorden een behoorlijk grote tijdsinvestering bij de start. En voldoende provisies om de afvloeiingen in de interne personeelsdiensten te financieren…

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen