< Terug naar overzicht

U rekruteert traditioneel

De kanalen u hanteert om kandidaten te selecteren, zijn vrij traditioneel. Toch loont spontaan solliciteren: meer dan twee op drie bedrijven bevestigen positief te reageren op proactieve sollicitaties. Ook opvallend: bijna één op twee bedrijven vindt cv’s onbetrouwbaar.

Een en ander komt naar voren uit een recente internationale peiling in opdracht van Accountemps bij 3708 internationale HR- en finance managers.

Traditionele selectiekanalen


Zeven op tien Belgische deelnemers aan het onderzoek zeggen positief te reageren op proactieve sollicitaties. Andere veelgebruikte kanalen zijn de bedrijfswebsite (57 procent) en de klassieke advertenties in dagbladen (54 procent). Iets minder dan de helft van de ondervraagden doet een beroep op online-advertenties op algemene banensites, kantoren voor werving en selectie, uitzendkrachten en detachering, advertenties in vakbladen en stages.
Verder maken bedrijven gebruik van online-advertenties op industriespecifieke banensites, het sollicitatieformulier op de bedrijfswebsite, carrièrebeurzen en campuswerving, headhunters, samenwerkingsverbanden met partners, traditionele bedrijfsnetwerken en bonussen voor werknemers die nieuwe werknemers aanbrengen.
Werkgevers doen duidelijk veel minder een beroep op alternatieve online-kanalen zoals websites met cv-databases (21 procent), podcasts op de bedrijfssite (15 procent), bedrijfsblogs (9 procent) en sociale netwerksites zoals LinkedIn (7 procent).
Een nipte meerderheid van de werkgevers verkiest de sollicitatiebrief en het cv via e-mail te ontvangen. De traditionele post is nog erg populair. Persoonlijke overhandiging (11 procent) en via de website (13 procent) zijn duidelijk minder populaire kanalen.

Overdreven cv’s


De cv’s van kandidaten zijn voor de meeste werkgevers niet altijd even betrouwbaar. Zo vindt 53 procent van de ondervraagden wereldwijd het cv van kandidaat-werknemers niet betrouwbaar en overdreven. In België is dat 44 procent.
De waarheid wordt het meest geweld aangedaan als het gaat over de inhoud van de vorige betrekking, aldus 70 procent van de ondervraagden. Uit het onderzoek blijkt dat sollicitanten verder vooral overdrijven over hun managementkwaliteiten en technische vaardigheden, gevolgd door hun laatste salaris, softwarekennis, taalkennis en opleiding.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen