< Terug naar overzicht

U bent productiever als er meer vrouwen bij het management zitten

Een toename van het aantal vrouwen in het management heeft een gunstig effect op de productiviteit. Dat is vooral te danken aan de mensgerichte leiderschapsstijl, die leidt naar betere teamprocessen.

Die conclusie stamt uit het promotieonderzoek van Hein Wendt aan de KU Leuven. De onderzoeker, die ook aan de slag is als senior consultant Human Resources Solutions bij Hay Group, doorploegde voor zijn studie de database van Hay Group, die gegevens bevat van zo’n 70.000 managers uit 76 landen.

Wendt schoof de relatie tussen leiderschapsstijlen en teamprocessen onder de loep. Hij keek daarbij onder andere naar genderverschillen. Vrouwen blijken een meer ‘mensgerichte leiderschapsstijl’ te hanteren dan mannen. Hun aanwezigheid heeft een positief effect op de managementstijl van mannen. Ook de mannen houden meer rekening met hun medewerkers naarmate er meer vrouwen werken. Alleen al voor die verhoogde productiviteit zouden werkgevers er dus beter aan doen om meer vrouwen in de managementteams te plaatsen.

Bron: Intermediair PW, Hay Group

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen