< Terug naar overzicht

Twilliciteren: solliciteren via Twitter

De Nederlandse IT-detacheerder Neomax maakt gebruik van twilliciteren: solliciteren via Twitter. De kandidaten hebben welgeteld 140 tekens om zich te ‘verkopen’…

Bij een sollicitatie probeert u zichzelf vlot en met de nodige uitleg te ‘verkopen’. Wie twittert, heeft uiteraard slechts ruimte voor 140 tekens. Groter is zo’n tweet niet. Dat weerhoudt de Nederlandse IT-detacheerder Neomax er niet van om kandidaten te zoeken via Twitter. Kijk maar naar www.twilliciteer.nl.

Meteen is er nog een neologisme bij: twilliciteren (solliciteren via Twitter). De internetdienst Twitter heeft in korte tijd al enkele nieuwe begrippen de wereld ingestuurd. Twitteren of tweeten is de activiteit zelf, een twitterbericht wordt een ‘tweet’ genoemd. Op deze sociale netwerksite kan je een profiel aanmaken, maar de berichten die je verstuurt via gsm of computer kunnen slechts 140 tekens bevatten.

Stel u maar eens voor én geeft een glimp van je cv in 140 tekens. Al eens geprobeerd? Er zal dus enige vindingrijkheid nodig zijn om een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek los te krijgen.

Op P&O Actueel licht rekruteerder Ginny Klokke van Neomax de actie toe: “Je merkt dat een groot deel van onze doelgroep (IT’ers) te vinden is op sociale media. En met name Twitter is daarin nu heel erg groot. Iedereen die momenteel professioneel informatie vergaart op het web, zit op Twitter. Ook het wervingsproces vindt voor een groot deel plaats op Twitter, alleen het daadwerkelijke solliciteren ontbrak nog.”

Ginny Klokke vindt trouwens dat de klassieke manier van solliciteren helemaal uit de tijd is. Het bedrijf heeft nu twee maanden ervaring met twilliciteren en Klokke blijft enthousiast. In die tijdsspanne wierf Neomax trouwens al 40 mensen aan.

Klokke wijst erop dat Twitter ook als jobadvertentie bijzonder goed werkt: je twittert de vraag en het internet zet het werk wel voort, het bericht gaat razendsnel rond.

Bron: P&O Actueel

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen