< Terug naar overzicht

Tweede editie Zen Award komt eraan

Na een geslaagde editie vorig jaar, breit de HDP-AristA Groep een vervolg aan het Zen-verhaal. Men gaat opnieuw op zoek naar het bedrijf met het meeste efficiënte stressbeleid.

Met de Zen Award wil HDP-Arista Groep ondernemingen bekronen die het stressprobleem grondig aanpakken. Tevens wil de groep organisaties die nog geen stressbeleid hebben, bewust maken van het belang van maatregelen op dit vlak. Want sommige maatregelen kunnen eenvoudig geïntegreerd worden mits enkele aanpassingen in de organisatie. Zo kan een stressactieplan, bijvoorbeeld, bestaan uit een flexibel uurrooster, de organisatie van een teamoverleg, ergonomisch bureaumateriaal, massages op de werkvloer of een algemene verbetering van het welzijn op het werk.

De Zen Award richt zich naar drie categorieën van bedrijven: bedrijven met 5 tot 50 werknemers, bedrijven met 51 tot 200 werknemers en bedrijven die tussen 201 en 1750 medewerkers tellen. Het stressbeleid van een kmo kan immers niet vergeleken worden met het beleid van een groter bedrijf.


Deelnemen aan de Zen Award bestaat uit twee luiken:De HR-manager of zaakvoerder dient een dossier in met de beschrijving van het stressactieplan.
De medewerkers van het deelnemende bedrijf vullen online de Zen-screening (een mini-stressenquête) in om het stressgehalte en de oorzaken van stress te bepalen.

Daarna evalueert de jury, samengesteld uit leden van de bedrijfswereld en het academische leven, alle dossiers. De genomineerde deelnemers worden uitgenodigd voor de mondelinge verdediging, waar zij hun stressbeleid uiteenzetten voor de jury. De prijsuitreiking vindt plaats op 9 oktober 2008.

Elke deelnemer ontvangt de resultaten van de Zen-screening, de winnaar van elke categorie ontvangt een cheque van 1000 euro en een welzijnspakket voor alle medewerkers van het bedrijf.


Inschrijven kan tot 30 mei 2008. Meer info op de website www.zenaward.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen