< Terug naar overzicht

Treiteren schadelijker dan seksuele intimidatie

Conflicten in de hand werken om een meer competitieve omgeving te creëren, medewerkers pushen, zodat ze hun potentieel vervullen: de grens tussen motivatiemanagement, uitdagen en treiteren is dun. Volgens nieuw onderzoek richten managers die deze grens overschrijden meer schade aan dan wanneer ze teamleden seksueel lastigvallen.

Een onderzoek door Canadese academici waarover de Britse managementsite Management Issues bericht, toont aan dat een treitercultuur van bespottende persiflages en aanhoudende kritiek meer schade kan veroorzaken bij medewerkers dan seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Bij het onderzoek werden de resultaten vergeleken van 110 studies gespreid over 21 jaar die de ervaringen van werknemers met seksuele intimidatie en agressie bundelen. Er werd gekeken naar het effect op de job, de tevredenheid over collega’s en leidinggevenden, het niveau van stress, de mentale en fysieke gezondheid van de werknemer. Ook productiviteit en betrokkenheid werden vergeleken.

Treiteren werd gedefinieerd als voortdurend bekritiseren van medewerkers, roepen, werknemers met hun neus op fouten drukken, geruchten of leugens verspreiden, negeren of uitsluiten van werknemers of het beledigen van de gewoonten of attitudes van werknemers.

Zowel treiteren als seksuele intimidatie creëren een negatieve werkomgeving en hebben ongezonde gevolgen voor de werknemers. Dat is geen verrassing. Meer verbazing wekt het dat treiteren de ergste gevolgen inhoudt. Zo zijn werknemers die slachtoffer worden van getreiter of interpersoonlijke conflicten meer geneigd om de deur achter zich dicht te trekken. Ze hebben ook een lager zelfbeeld, zijn minder tevreden over hun job en hebben minder bevredigende relaties met hun chefs dan werknemers die slachtoffer zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Volgens de onderzoekers ligt de oorzaak in de wijze waarop bedrijven omgaan met deze problemen. Seksuele intimidatie staat als onaanvaardbaar bestempeld, is illegaal, wordt gesanctioneerd en steeds meer organisaties vangen slachtoffers goed op, waardoor die werknemers leren omgaan met wat hen overkomen is. Dat geldt niet voor de onzichtbare en subtiele agressie van treiteren, waardoor werknemers aan hun lot worden overgelaten. Het is, bijvoorbeeld, niet vanzelfsprekend voor een werknemer om te rapporteren dat hij uitgesloten wordt bij de lunch of genegeerd wordt door een collega. Sanctioneren is dan ook heel moeilijk.


Bron: Management Issues

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen