< Terug naar overzicht

Training werkt aanstekelijk

Door medewerkers een functiegerelateerde opleiding te laten volgen, verhoogt niet alleen hun productiviteit, maar ook die van hun collega’s die geen training volgden.

Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Maastricht. Voor het onderzoek moesten medewerkers van het callcenter van een telefoonbedrijf verplicht meedoen aan een vijfdaagse intensieve training.

Na afloop van de training waren de deelnemers gemiddeld 10 procent productiever. De onderzoekers verklaren dit hoge rendement door te wijzen op het feit dat er geen formele opleiding is voor medewerkers van een callcenter.

Maar ook de werknemers die niet hadden deelgenomen aan de training bleken na afloop productiever te zijn. Volgens de onderzoekers delen de medewerkers die wel getraind zijn hun kennis met hun collega's. Ook zouden de niet-getrainde medewerkers sociale druk voelen om ook beter te presteren.

Als slechts 10 procent van de medewerkers werkgerelateerde training krijgt, gaat de productiviteit van alle werknemers iets omhoog.

Bron: PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen