< Terug naar overzicht

Top bedrijfsleven speelt op veilig

Directies investeren liever in het controleren en beheersen dan in het vernieuwen van hun organisatie. Bovendien zijn ze maar matig bereid om te investeren in de meest talentvolle medewerkers. De top van het bedrijfsleven blijkt gewoon aartsconservatief.

Althans, dat is de conclusie van een studie van het Nederlandse adviesbureau Zuiderlicht en Hollandse Nieuwe, een netwerkorganisatie voor zelfstandige professionals. Ze interviewden 130 toppers van grote bedrijven (meer dan 500 personeelsleden). 80 procent van de ondervraagde directeurs en managers zegt ronduit meer te willen investeren in zekerheden dan in kansen. De meesten verkiezen projecten gericht op zekerheid boven projecten met een kans op een doorbraak. Veiligheid of conservatisme is troef.

Die houding past bij een stabiele, weinig dynamische arbeidsmarkt, zo commentariëren de onderzoekers. Volgens Dick Dam van Hollandse Nieuwe is de praktijk nochtans anders: “De huidige macht ervaart zelf ook dat de bestaande kaders, modellen en structuren niet meer toereikend zijn.”

Bron: PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen