< Terug naar overzicht

Toegevoegde waarde interim-managementbureaus aangetoond

De interventie van een interim-managementbureau zorgt voor een betere screening en matching tussen de interim-manager en de bedrijfsproblematiek bij de opdrachtgever.

Zo blijkt uit een tevredenheidsonderzoek van professor Van Robaeys van de HUB en Federgon. Zowel het rechtstreeks inhuren van zelfstandige managers als de samenwerking met interim-managementbureaus werd onderzocht.

De enquête bevestigt dat interim-managementbureaus hoog scoren op die aspecten die klanten belangrijk achten: een grondige screening en selectie van de interim-managers, een uitgebreid netwerk van kandidaten en de correcte prijszetting. Meer dan 85 procent van de respondenten heeft hier enkel positieve ervaringen mee.

Negatieve ervaringen van bedrijven door rechtstreeks zelfstandige interim-managers in te huren hebben vooral te maken met een gebrekkige screening en selectie van de kandidaten.

“Dit onderzoek bevestigt wat wij als sector ook ervaren, namelijk de garanties die we kunnen bieden in de matching en het vinden van de juiste persoon voor een specifieke functie”, aldus Michel Van Hemele, voorzitter van de Commissie Interim-Management van Federgon. “Dit onderzoek benadrukt de 'return on investment' voor de klant en de meerkost van een verkeerde matching.”

Bron: Federgon

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen