< Terug naar overzicht

Tip voor zomerse herbronning: omscholing tot HR-goeroe

Wilt u uw carrière een nieuwe impuls geven? Mits de nodige ambitie, een stevig idee en enige flair op het podium, kunt u het misschien schoppen tot HR-managementgoeroe.

Voor HR-professionals die bruisen van de energie en nieuwe paden willen betreden, heeft Scott Beagrie van het vaktijdschrift en de site Personnel Today een spoedcursus klaar om zich te ontpoppen tot HR-managementgoeroe. Wie zijn advies perfect wil opvolgen, kan alvast even surfen naar www.personneltoday.com. Hij geeft er tien tips ten beste om de stap te zetten. De spoedcursus mag dan wel snel gelezen kunnen worden, voor echt ongeduldige HR-managers zal het toch wel even slikken zijn als ze Beagries advies vernemen dat u best eerst drie beklijvende managementboeken schrijft, voor u echt kan doorstoten tot de eregalerij van de managementgoeroes. Eén bestseller hebt u sowieso nodig. Daar moet u bovendien een markante titel voor vinden. Zorg dat die titel vooral opvalt en voeg er in het boek enkele memorabele, goed in het oor liggende frasen aan toe.

Het succesboek is een conditio sine qua non, maar maakt u nog geen HR-goeroe. Die status komt er pas als u kan doordringen in het (hoogst lucratieve) circuit van congressen en seminaries. Daar moet u na verloop van tijd top of the bill kunnen worden of op zijn minst een interessante niche kunnen inpalmen. Eens u daar belandt, versterkt het ene het andere: op de congressen kunt u meer boeken verkopen, waardoor u alweer bekender wordt en een alsmaar hoger honorarium kan vragen voor uw optredens. Ja, het gaat wel degelijk om optredens. Breng er wat entertainment in. Een lezing zonder de knepen van het (theater)vak beklijft niet. Uiteraard moet u ook netwerken en uzelf kneden tot een duidelijk, herkenbaar en bekend merk.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen