< Terug naar overzicht

Tijd verspillen op internet maakt productiever

Het laatste nieuws checken, je status op Facebook bijwerken of een online-spelletje spelen: het levert de werkgever winst op...

Hoewel diverse studies suggereren dat het verspillen van tijd op het internet de werkgever handenvol geld kost, toont nieuw onderzoek van de universiteit van Kopenhagen het tegenovergestelde aan. Medewerkers die tijdens de werkuren surfen op het internet, leveren juist geld op.

Een testgroep werd in twee aparte groepen verdeeld. De ene groep kreeg eerst een grappige video te zien. De andere groep kreeg een boodschap te zien dat er een leuke video te bekijken was als ze op een link klikten, maar dat dit niet mocht. Na 10 minuten moesten beide groepen een andere video kijken en daarin het aantal keren dat een bal werd overgespeeld tellen.

De groep die niet eerst de grappige video had bekeken, maakte veel meer fouten. Er werd juist verwacht dat de groep die afgeleid was door het grappige filmpje meer fouten zou maken. Dat bleek dus juist niet zo te zijn.

Het lijkt er op dat als medewerkers verbieden het internet te gebruiken, zij juist dan afgeleid raken en minder gefocust zijn.

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen