< Terug naar overzicht

Tien procent meer Vlaamse werklozen

Het aantal werkzoekenden in Vlaanderen is eind oktober gestegen tot 210.506. Dat is 9,9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Opmerkelijk is de daling van het aantal werkloze vijftigplussers met 0,6 procent.

Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). In augustus lag het aantal werkzoekenden nog 6,1 procent hoger dan een jaar eerder. In september ging de werkloosheid 8 procent hoger en steeg ze voor het eerst boven het niveau van de crisisjaren 2009 en 2010.

In oktober blijkt de stijging nog hoger (9,9 procent) en de kloof met 2009 en 2010 nog breder. Voor mannen bedraagt de stijging zelfs 14,6 procent en voor jongeren 18,6 procent. Het aantal werkzoekende 50-plussers is dan weer gedaald met 0,6 procent.

De stijging is voor een deel het gevolg van een andere berekeningswijze: uitzendkrachten worden nu pas na 10 dagen werk uit de cijfers van werkzoekenden gelaten. Toch moet het kabinet-Muyters toegeven dat de vertraging van de economie zich duidelijk aftekent in de cijfers.

De vrij ingeschreven werkzoekenden, werknemers in vooropzeg, herintreders en migranten die niet in aanmerking komen voor een uitkering, zagen hun aantal stijgen met 22,5 procent.

In totaal is nu 7,11 procent van de Vlaamse beroepsbevolking werkzoekend.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen