< Terug naar overzicht

Tien grootste irritaties op de werkvloer

Trage IT-systemen, daar ergeren we ons het meest aan op de werkvloer. Maar ook een printer die vastloopt en onnodig e-mailverkeer wekken veel irritaties.

Dat blijkt uit onderzoek van Samsung Electronics bij 1500 kantoormedewerkers naar de grootste irritaties op de werkvloer. Blijkbaar zorgt vooral IT voor de nodige ergernis.

Met 68 procent van de ondervraagden staat trage IT-systemen op nummer 1 als grootste irritatiepunt. Het vastlopen van de printer krijgt met 42 procent een tweede plek in de ranglijst. Onnodig e-mailverkeer staat op een derde plek (39 procent), gevolgd door luid bellende collega's (34 procent).

Het niet bijvullen van papier in de printer krijgt met 27 procent een vijfde plek in de top tien. Irritante ringtones (23 procent), van IT Support de tip krijgen de computer opnieuw op te starten (20 procent) en het eten van geurig eten (19 procent) staan ook in de lijst.

Op nummer 9 staat het niet werken van IT in meetings (19 procent) en op de laatste plek is het niet halen van koffie of thee voor collega's te vinden (12 procent). Slechts 4 procent van de ondervraagden gaf aan dat niets op kantoor irritatie opwekt.

Als essentieel op de werkplek voor de komende twintig jaar worden internet en WiFi gezien (80 procent), evenals computers (71 procent), e-mail (68 procent), video conferencing (51 procent) en printers (45 procent). Wat technologie betreft, heerst de attitude ‘we kunnen niet met, maar ook niet zonder’, hoewel de respondenten erkennen dat technologie essentieel is voor de werkomgeving de komende twintig jaar.

Als suggesties om irritaties op de werkvloer tegen te gaan noemt bijna 29 procent het ontwikkelen van een printer die zelf automatisch het vastlopen van papier kan oplossen, 18 procent wil self-refilling toner cartridges.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen