< Terug naar overzicht

Thuiswerkers benadelen achterblijvende kantoorwerkers

Steeds meer mensen willen thuiswerken. Uit Amerikaans onderzoek blijkt echter dat de collega’s die op kantoor blijven daar veel minder over te spreken zijn. Zij genieten daardoor een stuk minder van hun werk.

Studies rond telewerk richten zich vooral op de telewerker zelf. Maar wat met de achterblijvende collega’s? Onderzoek van het Rensselaer Polytechnic Institute toont aan dat de werknemers die wel op kantoor blijven werken hun werk minder leuk en interessant vinden, zich minder verbonden voelen met hun collega’s en minder voor het bedrijf over hebben.
Hiervoor zijn een aantal redenden aan te halen. Zo krijgen de niet-thuiswerkers het gevoel minder flexibel te zijn en ook meer werk te moeten verzetten dan de telewerkers. Daarnaast raken ze gefrustreerd doordat de coördinatie van het werk complexer wordt wanneer een collega thuis werkt. De niet-telewerkers zouden ook minder persoonlijke voldoening uit hun werk halen. De onderzoekers beklemtonen dan ook dat leidinggevenden meer rekening moeten houden met de impact van telewerk op collega’s. Om te beginnen zouden collega’s elkaar sowieso regelmatig face to face moeten treffen. Zo zouden de banden opnieuw aangehaald kunnen worden. Verder pleiten de onderzoekers er ook voor om de kantoorwerkers meer autonomie te verlenen.
Ander onderzoek rekent dan weer af met de vooroordelen van veel werkgevers dat thuiswerkers minder hard werken en minder ambitieus zouden zijn. Thuiswerkers richten hun werk flexibeler in, maar dat zegt niets over een gebrek aan productie.

(Bron: Management Team, Express)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen