< Terug naar overzicht

Thuiswerken wint aan populariteit

Thuiswerken wordt almaar populairder én wordt door steeds meer managers geaccepteerd. Thuiswerken blijkt belangrijk voor de medewerkerstevredenheid. Bovendien vinden de meesten thuiswerkers productiever.

Dat blijkt uit onderzoek van Skype, de online-telecommunicatiedienst die gratis bellen via internet mogelijk maakt.

Terwijl vroeger vooral medewerkers van technologiebedrijven thuis werkten, dringt het nu ook door tot alle sectoren en bedrijfslagen. Ook senior managers werken nu in hun kamerjas.

Een logische verklaring hiervoor is de enorme vooruitgang van de technologie en de opkomst van online-netwerk- en samenwerkingsmogelijkheden. De snelle internetverbindingen die daarvoor nodig zijn, zijn in vrijwel elk huishouden beschikbaar. Ook tools worden steeds gebruiksvriendelijker.

Het Skype-onderzoek is in de Verenigde Staten uitgevoerd. 62 procent van de ondervraagde organisaties geeft aan dat ze thuiswerken toestaan. Medewerkers die bij deze organisaties werken, vinden thuiswerken ook een belangrijke voorwaarde voor hun tevredenheid.

Managers zien eveneens het nut van thuiswerken, 75 procent zegt dat thuiswerken steeds meer geaccepteerd wordt. Meer zelfs, 56 procent zegt dat thuiswerkers productiever zijn.

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen