< Terug naar overzicht

‘Thuiswerk moet win-win zijn voor werkgevers en werknemers’

Thuiswerken kan alleen maar als het een win-win-situatie creëert voor zowel werkgever als werknemer. Thuiswerken is dan ook geen verworven recht, vindt ondernemersorganisatie Unizo.

Niettemin steunt de ondernemersorganisatie unizo de Nationale Thuiswerkdag van 8 december. “Bij thuiswerk staan vertrouwen en resultaatgedreven werken centraal. Stelregel is dat de betrokken werknemer van thuis uit hetzelfde resultaat boekt en tegelijk werk en gezin beter kan combineren. Op die manier ontstaat een duurzame relatie tussen werkgever en werknemer, waar beide partijen beter van worden”, zegt Unizo. De rol van de werkgever wordt dan meer leidinggevend en resultaatgericht coachen.

De organisatie nuanceert dat thuiswerk niet op alle sectoren en functies van toepassing is. Toch raadt het ondernemers aan de meerwaarde van thuiswerken te bekijken. Het kan de efficiëntie en de productiviteit van werknemers in vele gevallen opdrijven en ook - bijvoorbeeld in geval van file - tijdbesparend werken. “Met win-win als duurzaam uitgangspunt is thuiswerk ook in kmo's een goede optie”, reageert Unizo.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen