< Terug naar overzicht

Thema vrouwendag: vrouw en werk

Vrouw en werk is het thema van de 36ste Vrouwendag. In de Vooruit in Gent wacht u een waaier aan activiteiten.

Het Vrouwen Overleg Komitee (VOK), een pluralistisch overlegorgaan voor vrouwen van diverse strekkingen die zich feministisch en maatschappijkritisch opstellen, organiseert op zondag 11 november de 36ste Vrouwendag. Het VOK wil met de jaarlijkse Vrouwendag de ongelijkheid van vrouwen onder de aandacht brengen van de publieke opinie en het beleid. Hiertoe werkt het VOK samen met zoveel mogelijk andere vrouwenorganisaties. Het wil de Vrouwendag toegankelijk maken voor een zo groot mogelijk publiek.

In de Vooruit in Gent kan u luisteren en/of debatteren in werkwinkels, genieten van muzikale acts van de bovenste plank, uw benen losgooien op de dansvloer, meebouwen aan een kunstwerk,… Een panel experts en ervaringsdeskundigen gaat er in debat met Vlaams minister voor Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt over de combinatie van arbeid, gezin, engagement en vrije tijd.

Verder zullen een aantal vrouwen vertellen over hun activeringsparcours. Anne Snick (Flora) confronteert een panel met onder meer minister Frank Vandenbroucke met de valkuilen en voorwaarden voor succes. Migrantenvrouwen van de eerste, tweede en derde generatie komen vertellen over de rol die migratie en werk in hun leven speelden. Gily Coene (VUB en Universiteit Gent) zet de feiten op een rijtje.

Verder zijn er werkwinkels over vluchtelingenvrouwen en werk, een spel over kansen en valkuilen in uw loopbaan, een werkwinkel over studiekeuzes, stereotypen en status, en de werkwinkel ‘Moeder waarom werken we?’


Meer informatie vindt u op de website www.vrouwendag.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen