< Terug naar overzicht

Teveel managers schadelijk voor productiviteit

Een onderzoek van de Technische Universiteit Delft suggereert dat het groeiende aantal managers een negatieve uitwerking zou hebben op de economie.

Het team van Alfred Kleinknecht, hoogleraar Economie van Innovatie bij de faculteit Techniek, Bestuur en Management, bracht de verhouding tussen management en productiviteitgroei in kaart. Het deed dit voor verscheidene landen, waaronder Nederland, België, Duitsland en de Verenigde Staten. Kleinknecht toont zich vooral bezorgd over de Angelsaksische landen: “In deze landen zit nog een groter aantal managers, en daar is dan ook een relatief lagere arbeidsproductiviteit te zien.”

Het probleem ligt volgens de onderzoekers bij de managersbureaucratie: werknemers worden steeds minder gehoord over ondernemingsbeslissingen. Bovendien voelen ze zich door de inkomensongelijkheid niet rechtvaardig behandeld, waardoor hun arbeidsvreugde, hun toewijding en hun betrokkenheid daalt. Op die manier komt ook de productiviteit in het gedrang. Het advies van Kleinknecht luidt dan ook “werknemers meer loslaten” en “managers moeten zich minder bemoeien met de werkvloer”.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen