< Terug naar overzicht

Telewerken beperkt promotiekansen

Werknemers die zelden fysiek aanwezig zijn op kantoor hebben minder promotiekansen. De tijd dat een medewerker aanwezig is op kantoor beïnvloedt de perceptie van zijn leiderschapskwaliteiten. Een medewerker die vaak op kantoor aanwezig is, wordt als verantwoordelijker gezien dan een medewerker die vaak thuis werkt.

Uit tien jaar durend onderzoek van de Londen Business School en de universiteit van Californië blijkt dat fysieke aanwezigheid op het werk een invloed heeft op promotiekansen. Werknemers die minder vaak op kantoor werken, mislopen vaker promotie dan hun collega’s die wel vele uren aan hun bureau doorbrengen.

Medewerkers die minder fysiek aanwezig zijn op kantoor worden door zowel managers als hun collega’s negatiever beoordeeld op het vlak van leiderschapskwaliteiten en betrouwbaarheid.

Het verschil is volledig toe te schrijven aan de tijd dat iemand aanwezig of zichtbaar is op kantoor. Daarbij maakt het niet uit wat de betrokkene doet of hoe goed hij presteert.

De onderzoekers onderscheiden twee soorten van zichtbaarheid: verwachte zichtbaarheid (tijdens de normale kantooruren) en zichtbaarheid op het werk buiten de kantoren.

Medewerkers die vaak tijdens de kantooruren gezien worden, zonder daarbij iets uitzonderlijks te doen, worden als meer betrouwbaar en verantwoordelijk beschouwd. Medewerkers die vaak op het werk gezien worden buiten de kantooruren worden als meer betrokken en toegewijd beschouwd.

Bron: www.hrmagazine.co.uk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen