< Terug naar overzicht

Technologiebedrijven willen meer vrouwen voor technische functies

Negen op de tien bedrijven uit de technologische sector willen meer vrouwen in dienst nemen voor technisch gerichte functies. Vandaag is nauwelijks één op de zeven werknemers in de technologische sector een vrouw.

Een belangrijk deel van die vrouwen zit dan nog op ‘traditioneel meer vrouwelijke’ diensten als HR of administratieve ondersteuning. Zo blijkt uit een enquête van Agoria, de federatie van de technologische industrie.

Nu de conjunctuur weer aantrekt, steekt het fenomeen van krapte op de arbeidsmarkt weer volop de kop op. Zeker voor technisch gerichte vacatures zijn er bijzonder weinig kandidaten. Vrouwelijke kandidaten zijn er al haast helemaal niet. En dat betreurt de overgrote meerderheid van de technologiebedrijven, toont de enquête.

Daarom organiseert de federatie een campagne en een evenement ‘Red carpet for Technoladies’, waarbij vrouwen met een technologische functie in de schijnwerpers worden gezet.

Op 25 mei 2011 rolt Agoria tijdens een evenement in Tour & Taxis de rode loper uit voor de ‘technoladies’. Tijdens het evenement zullen getuigenissen en portretten te zien zijn van vrouwelijke technologiestudenten en vrouwen die in de sector werken.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen