< Terug naar overzicht

Technisch financieel talent blijft schaars

Vooral analytische en technische vaardigheden zijn de belangrijke eigenschappen voor succes in de bank- en verzekeringssector, maar deze blijken almaar moeilijker te vinden op de Belgische arbeidsmarkt.

Uit een onderzoek van Robert Half Financial Services bij 75 CFO’s uit de financiële sector blijkt dat meer dan zes op de tien moeilijkheden ervaren om gekwalificeerde kandidaten te vinden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat meer dan een vierde (28 procent) sterke analytische en technische vaardigheden de meeste belangrijkste eigenschappen vinden voor succes van een professional uit de financiële dienstensector.

Daarnaast zijn leiderschapskwaliteiten (27 procent), een competitieve ingesteldheid (17 procent) en het durven nemen van risico’s (17 procent) ook significante factoren die meespelen in het succes van professionals die werkzaam zijn in de bank- en verzekeringswereld.

Technische en analytische vaardigheden worden ook als belangrijkste competentie genoemd in China (33 procent) en Duitsland (33 procent).

Leiderschapskwaliteiten lijken dan weer de belangrijkste vaardigheid te zijn in Luxemburg (30 procent) en Singapore (24 procent), terwijl competitieve ingesteldheid de kroon spant in het Verenigd Koninkrijk (36 procent), Japan (41 procent), Zwitserland (30 procent) en Australië (25 procent). Hongkong (26 procent) was het enige land waar het nemen van risico’s gezien wordt als de meest belangrijke vaardigheid in de financiële dienstverlening.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen