< Terug naar overzicht

Talentmanagement onnodig complex

Talentmanagement is onnodig complex door het gebruik van te veel instrumenten hiervoor. Die instrumenten zijn bovendien niet geïntegreerd met het HR-informatiesysteem voor personeels- en salarisadministratie.

Zo blijkt uit de jaarlijkse wereldwijde Talent Management Survey van NorthgateArinso bij meer dan 500 HR-managers. Uit de studie blijkt dat organisaties verschillend denken over de plaats van HR binnen de algemene bedrijfsvoering en over de waarde van de informatie dat met talentmanagement kan vergaard worden.

Eén van de meest opvallende resultaten was dat 61 procent van de respondenten twee tot vijf tools voor talentmanagement gebruikt. Deze veelheid aan instrumenten staat de borging van HR- en talentinformatie in de weg.

Bovendien zijn deze instrumenten voor talentmanagement volgens twee derde van de respondenten niet geïntegreerd met het HR-informatiesysteem voor personeels- en salarisadministratie. Terwijl 70 procent ervan overtuigd is dat de integratie van alle HR, salarisverwerkings- en talentmanagement-processen in één enkel systeem hun dagelijks werk zou vergemakkelijken. Het zou ook betere HR-rapportages opleveren en de kwaliteit van de HR-gegevens ten goede komen.

Verder meent 82 procent van de respondenten dat HR bijdraagt tot de ontwikkelings- en veranderingscapaciteit van de onderneming op dagelijkse basis. 78 procent van alle respondenten levert inspanningen om de HR-strategie af te stemmen op de algemene ondernemingsstrategie, maar een even groot percentage is het ermee eens dat dit nog beter kan.

Uit de enquête blijkt ook dat toptalenten vinden en behouden de uitdaging voor de komende drie jaar wordt. Performance management, loopbaan- en opvolgingsplannen zullen dan ook meer aandacht krijgen.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen