< Terug naar overzicht

Swift en Familiehulp winnen Prijs van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk

De winnaars van de Prijs van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk 2011 zijn bekend. Het centrale thema van deze prijsuitreiking was: 'Samen sterk voor preventie'.

De jury van de Hoge Raad beloont Swift voor de inzet die het bedrijf aan de dag legt voor het welzijn van de werknemers van de externe bedrijven die onderhoudswerken komen uitvoeren in haar gebouwen.

De tweede prijs ging naar vzw Familiehulp die in 2009 startte met het Europees Sociaal Fonds-project ‘Ik wil er wel-zijn’. Doel van het project was het ziekteverzuim bij haar verzorgenden te verminderen.

De preventieadviseur van een Waalse politiezone, Marianne Hermant, werd in de bloemen gezet voor haar eindwerk over de risico’s die politieagenten lopen tijdens interventies in bedrijven.

Het VBO heeft tijdens de prijsuitreiking van de Hoge Raad een extra prijs uitgedeeld voor (audio)visuele hulpmiddelen aan de preventiediensten van Manpower, Axa en Accor Hospitality. Zij hebben samen de opleidingstool “Denk aan je veiligheid!” ontwikkeld met bewegende beelden voor het kamerpersoneel in hotels.

De prijzen zijn op 24 oktober 2011 uitgereikt tijdens het slotcolloquium van de Europese campagne over veilige onderhoudswerken in Brussel.

Meer informatie over de projecten: www.beswic.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen