< Terug naar overzicht

Summit - HRM naar de top

De Nederlandse investeerder annex manager Buck Jüch geeft praktische managementtips. Ook leiderschap en HRM ontsnappen niet aan zijn aandacht.

“Een belangrijke taak van een leider is om snel afscheid te nemen van een niet-presterende medewerker. Afscheid nemen gebeurt altijd te laat, nooit te vroeg. De ervaring leert dat managers te lang blijven hopen dat een niet-presterende medewerker alsnog het licht gaat zien. De barmhartigheid die jij als leider tentoon denkt te spreiden, weegt niet op tegen de frustraties van hardwerkende en wel presterende collega’s.”

Het advies van de Nederlandse investeerder annex manager Buck Jüch is even hard als helder. In Summit – Een gids voor managers op weg naar de top fietst hij in een wijde bocht om de grote theorieën heen. Het moet vooruit lijkt wel het motto van dit boek, dat het van de praktische tips moet hebben. Toch heeft Jüch een structuur gezocht om al die aanwijzingen en do’s-and-don’ts vlot te presenteren. Als rode draad koos hij voor een beklimming van de Mount Kilimanjaro in Tanzania. Jüch maakte die expeditie in 2006. Hij heeft trouwens de smaak te pakken, want in januari 2008 stond hij ook al op de top van de Aconcagua, de hoogste berg van Zuid-Amerika.

Uiteraard is Summit ook een letterwoord, dat staat voor de zes deelgebieden die volgens Jüch essentieel zijn voor succes in een onderneming: strategie, urgentie, mensen, middelen, indicatoren en triomfen. Via het luik mensen krijgen HR-managers meteen een goed gevleesd hoofdstuk over het eigen domein, maar ook de andere delen zijn best interessant. Summit is helaas geen topwerk, daarvoor spreekt Jüch te veel vanuit de buik, maar zijn advies is op zijn minst altijd goed om de discussie te voeden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen