< Terug naar overzicht

Succesvolle start voor ‘dejuistestoel.be’

Sinds de lancering van de campagne “de juiste stoel” in juni 2011 heeft de gelijknamige website al 6000 unieke bezoekers gekregen. Iets meer dan 2000 daarvan heeft daarbij de Argumententool gebruikt. Die vragenlijst zet werknemers en werkgevers aan om actief na te denken over tewerkstelling na 50 jaar.

Om de werkzaamheidsgraad van 50-plussers op te krikken, startten in juni van dit jaar de SERV en de Vlaamse overheid een gezamenlijke campagne ‘de juiste stoel’. De campagne moet de website http://www.dejuistestoel.be/ met praktische tips en adviezen, instrumenten en links voor zowel werknemers als werkgevers op de kaart zetten.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) is blij dat de website na minder dan drie maanden al heel wat geïnteresseerden heeft aangetrokken. “Het bewijst dat heel wat werknemers actief nadenken over hun eigen loopbaan. En werkgevers zijn ook meer en meer bezig met het personeel dat die leeftijd nadert. Ondanks de vakantiemaanden hebben meer dan 6000 geïnteresseerden de informatieve website bezocht.”

Via de website krijgen bezoekers argumenten om langer aan de slag te blijven of 50-plussers langer in te zetten. Al ruim 2000 mensen hebben de moeite genomen om die Argumententool op de website in te vullen. Anderen gaan vooral op zoek naar de talrijke praktische hulpmiddelen en tips. De nood aan informatie omtrent het actuele thema is dus hoog.

Vlaams minister Muyters hoopt dat de website alsmaar meer mensen overtuigt. “Als we willen dat werknemers langer aan de slag blijven, moeten we ervoor zorgen dat ze op een werkplek zitten waar ze zich goed voelen, ze hun competenties kunnen gebruiken, kunnen leren en met 'goesting' aan het werk kunnen blijven. En ook werkgevers kunnen niet meer zonder een beleid voor 50-plussers. Door de krapte op onze arbeidsmarkt loont het om oudere werknemers te ondersteunen om langer te blijven werken”, aldus nog Muyters.

www.dejuistestoel.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen