< Terug naar overzicht

Studenten zijn van plan om fors meer te werken in 2012

Op 1 januari 2012 gaat de nieuwe regeling studentenarbeid in. Bedrijven zijn van plan om meer een beroep te doen op studenten en de studenten zelf zijn ook van plan om meer te werken, zowel tijdens de zomervakantie als tijdens de rest van het jaar.

Dat concludeert Randstad uit een bevraging bij 400 bedrijven en 500 studenten. Het is dan ook niet verrassend dat de nieuwe wetgeving bij zowel bedrijven als studenten unaniem positief wordt onthaald.

Wel valt op dat de nieuwe wetgeving rond studentenarbeid op dit ogenblik nog niet voldoende is gekend. Zowel bij studenten als bij bedrijven is slechts een minderheid perfect op de hoogte.

Een verpletterende meerderheid van de bedrijven en studenten is pro, het aandeel tegenstanders bedraagt hooguit enkele procenten. Bedrijven zijn van plan om als gevolg van de nieuwe wetgeving meer studentenarbeid in te zetten. Het effect is niet zo groot in de zomermaanden (waar nu al veel gebruik wordt gemaakt van studentenarbeid) maar vooral gedurende de rest van het jaar.

Studenten zijn eveneens van plan om meer te werken onder het nieuw studentenstatuut. Werkten ze in 2011 gemiddeld 24 dagen, dan zijn ze van plan om dit op te trekken naar 39 dagen in 2012. Een stijging van meer dan 50 procent.

Op 1 januari 2012 gaat de nieuwe regeling studentenarbeid in. Studenten kunnen dan 50 dagen per jaar werken aan voordelige voorwaarden voor de werkgever. In de vroegere regeling konden studenten slechts 46 dagen werken aan een voordelig tarief.

Studenten kunnen de 50 dagen vrij opnemen gedurende het hele jaar. In de vorige regeling kon de student maximum 23 dagen werken gedurende de zomermaanden en nog eens 23 gedurende het schooljaar.

Bron: Randstad

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen