< Terug naar overzicht

Studenten werken minder tijdens vakanties

De eerste drie maanden van het jaar tonen een duidelijke verschuiving van de studentenarbeid. In vergelijking met vorig jaar is er een globale stijging van de studententewerkstelling tijdens het jaar en een lichte daling tijdens de schoolvakanties.

Dat blijkt uit cijfers van HR-dienstverlener Randstad. Er zijn sterke aanwijzingen dat de nieuwe wet inzake studentenarbeid hiervoor verantwoordelijk is. Tijdens het eerste kwartaal van 2012 werkten meer studenten en presteerden ze ook een kwart meer uren.

Opmerkelijk is wel dat tijdens de krokusvakantie en de paasvakantie er een sprake was van een daling van het aantal jobstudenten. Ook het aantal gewerkte uren daalde tijdens de schoolvakanties.

De nieuwe regeling voor studentenarbeid ging op 1 januari 2012 in. Deze laat studenten toe om over een heel jaar 50 dagen te werken tegen heel interessante voorwaarden. Deze regeling heeft dus een duidelijke weerslag op de studentenarbeid.

De cijfers bevestigen de resultaten van een Randstad-bevraging eind vorig jaar bij 400 bedrijven en 500 studenten. Als gevolg van de wet stelden bedrijven toen dat ze van plan waren meer een beroep op studenten te doen en deze laatsten planden eveneens meer te werken in 2012. Het is dan ook niet verrassend dat de nieuwe wetgeving bij zowel bedrijven als studenten unaniem positief onthaald werd.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen