< Terug naar overzicht

Studenten kiezen opleidingen die leiden naar knelpuntfuncties (maar nog lang niet genoeg)

De hogescholen tellen meer inschrijvingen bij verpleegkunde, de lerarenopleiding en vaak zelfs bij technische richtingen. De roep om jong bloed van de zorgsector, het onderwijs en de industrie lijkt stilaan door te sijpelen tot bij de achttienjarigen.

Hoewel de inschrijvingen pas gestart zijn, zien de hogescholen dat jongeren in grote getale kiezen voor studierichtingen waarmee ze aan de slag kunnen in een knelpuntberoep, zoals verpleegkundige of leerkracht.

Sommige hogescholen stellen zelfs een groei vast in technische richtingen zoals industrieel ingenieur. Ook informaticarichtingen kennen meer succes. Al is het vereiste aantal van 9000 technologiestudenten per jaar, zoals sectorfederatie Agoria beoogt, nog lang niet gehaald.

De technologiebarometer van Agoria dat het aantal inschrijvingen in technologiestudierichtingen bijhoudt, stond vorige maandag op 3911. Er is dus nog een lange weg af te leggen.

Een mogelijke verklaring voor de toegenomen interesse voor opleidingen die leiden naar een knelpuntfunctie is dat 18-jarigen door het slechte economische nieuws bewuster kiezen voor een beroep dat werkzekerheid biedt.

Bron: De Standaard/Agoria

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen