< Terug naar overzicht

Studenten combineren steeds vaker studie met job

Meer en meer Vlaamse jongeren combineren hun studie met een job. In de afgelopen vier jaar nam het aantal werkstudenten toe met 60 procent. Zij doen dat vooral uit financiële noodzaak om hun 'kot', cursussen of inschrijving te betalen.

Twintigers die aan het werk zijn, grijpen steeds vaker naar de studieboeken. Terwijl er in academiejaar 2008-2009 nog 3768 werkstudenten waren, is dat in 2011-2012 gegroeid tot 6038. Een toename van 60 procent. Dat blijkt uit cijfers van de databank hoger onderwijs.

De werkstudenten kunnen terecht bij speciale studietrajecten die universiteiten en hogescholen aanbieden. Op dit moment zijn dat er al meer dan 300.Een deel van de werkstudenten zijn jongeren die net zijn gaan werken, maar toch nog een masterdiploma of hoger willen behalen. De rest zijn 'levenslange leerders': werknemers die een extra getuigschrift zoeken om hun arbeidskansen te vergroten.

Bijna alle universiteiten maken ook melding van een stijgend aantal jobstudenten. Dat zijn voltijds studerende jongeren die een bijbaan hebben. De jobdienst van de Vrije Universiteit Brussel hielp in 2001 zo’n 811 studenten, vandaag al 1722.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen