< Terug naar overzicht

Strenger toezicht op brugpensioen bij herstructureringen

Federaal minister van Werk Monica De Coninck (SP.A) gaat de regeling voor brugpensioen bij herstructureringen strenger evalueren. Daarmee wil ze de verwachte golf van herstructureringen counteren.

Door de aanpassing van de bestaande maatregel voorspellen arbeidsmarktspecialisten dat bedrijven nog snel zullen overgaan tot collectief ontslag via brugpensioen. De minister is zich bewust van het probleem en wil maatregelen nemen. Vorige week kondigde batterijenproducent Duracell aan dat het 300 banen schrapt. Een deel zou opgevangen worden via brugpensioen. Een eerste testcase voor kersvers federaal minister van Werk Monica De Coninck.

“We gaan onderzoeken of deze herstructurering iets te maken heeft met de wijzigende regeling rond het brugpensioen”, zegt de minister. “Indien dit een precedent wordt voor gelijkaardige dossiers, zullen we stringenter moeten beslissen en gepaste maatregelen nemen.”

De Coninck wil daarvoor samenzitten met Vlaams minister Philippe Muyters, bevoegd voor werk, en met de VDAB. Nu is het nog mogelijk om bij herstructureringen brugpensioen vanaf 50 jaar toe te passen. Vanaf volgend jaar gaat die leeftijdsgrens naar 52 jaar. De recessie kan bedrijven aanzetten om versneld over te gaan tot collectieve ontslagen.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen