< Terug naar overzicht

Stevige stijging van aantal vacatures

In de loop van augustus 2010 ontving de VDAB 21.333 vacatures (zonder uitzendopdrachten). Dat is 7,9 procent hoger dan in juli, maar augustus is gewoonlijk een sterkere maand dan juli. Ten opzichte van augustus 2009 is er een forse stijging met 30 procent.

De trend blijft stijgend. De conclusie van vorige maand (“het dieptepunt van de economische conjunctuur lijkt achter de rug”) wordt bevestigd. Voor de eerste acht maanden van 2010 liggen de cijfers 15 procent hoger dan in 2009.

Naar aantal jobs is de stijging vooral te merken bij het gewone circuit. Opvallend is, net als vorige maand, de toename van de vraag naar jobstudenten: met 29 procent. Ook dit is een gevolg van de verbeterde economische situatie.

De vraag stijgt vooral wanneer er een laag studieniveau (lager niveau dan hoger secundair onderwijs) wordt gevraagd of wanneer de werkgever geen studievereisten vermeldt.

Ook de vraag naar hogergeschoolden (bachelors of masters) zit in de lift, hoewel de stijgende vraag naar hogergeschoolden kleiner is dan gemiddeld. De vraag naar middengeschoolden (hoger secundair onderwijs) blijft stabiel.

Eind augustus stonden er 43.110 vacatures open. Eind augustus 2010 waren er iets minder openstaande vacatures dan eind juli: -1386 of 3,1 procent. Ten opzichte van augustus 2009 is er een stijging van 7030 of 19,5 procent.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen