< Terug naar overzicht

Steeds meer Belgen zien uitzendbaan als bijverdienste

Voor 300.000 Belgen is uitzendarbeid de hoofdjob. Voor 100.000 anderen – vooral studenten – gaat het om een deeltijdse baan. Daarnaast verdienen 24.000 Belgen met een vaste betrekking bij via een uitzendkantoor.

Uit een onderzoek van Federgon naar het profiel van de uitzendkrachten in België blijkt voorts dat 16,6% van de uitzendkrachten in Brussel van niet-Europese nationaliteit is. Dat percentage ligt heel wat hoger dan het aandeel van de niet-Europeanen in de totale loontrekkende bevolking in Brussel (4,5%). In Vlaanderen is 3,6% van de uitzendkrachten niet-Europeaan (tegenover 1,7% van de beroepsbevolking). Federgon concludeert daaruit dat uitzendarbeid de integratie van allochtonen op de arbeidsmarkt helpt.

Iets meer dan de helft van alle uitzendkrachten die in Brussel actief zijn, woont niet in het hoofdstedelijk gewest (51,5%) en pendelt vanuit Vlaanderen of Wallonië.
Uitzendwerk is een belangrijke formule om nadien een vaste baan te vinden. In Vlaanderen vindt 59,4% van de uitzendkrachten na het einde van zijn contract vast werk. Slechts 31% van de uitzendwerkers die voordien werkloos waren, valt nadien terug in de werkloosheid. Bij de schoolverlaters is de score nog beter: slechts 7% van de jongeren die via een uitzendjob hun eerste stappen doen op de arbeidsmarkt, verzeilt nadien in de werkloosheid.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen