< Terug naar overzicht

Status-quo van de uitzendactiviteit

De uitzendsector liet in februari een lichte vermindering van de activiteit optekenen: -0,34 procent ten opzichte van januari (op basis van voor seizoen- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). We mogen dus spreken van een status-quo (in het arbeiderssegment is dat ook letterlijk het geval).

In het bediendesegment was er een daling met 0,79 procent, terwijl de activiteit in het arbeiderssegment volledig stabiel bleef.

Ten opzichte van de maand februari van vorig jaar verminderde de activiteit in de uitzendsector met 1,39 procent. In het bediendesegment was er een achteruitgang van de activiteit met 6,24 procent, terwijl het aantal gepresteerde uren in het arbeiderssegment met 2,67 procent toenam.

De Federgon-index staat nu op 196,62 punten in februari 2010 tegenover 197,29 punten in januari 2010. Deze index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoeninvloeden gecorrigeerde cijfers.

Bron: Federgon

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen