< Terug naar overzicht

Staatssecretaris Van Brempt laat pestwet evalueren

Eind september wees de externe dienst voor bescherming en preventie Prevemed op het probleem dat de zogenaamde pestwet haar doel geregeld voorbijschiet (zie dagelijks nieuws van 1 oktober op deze site). Enerzijds bereikt de wet te weinig de echte slachtoffers, anderzijds geeft ze aanleiding tot misbruiken. Federaal staatssecretaris voor Welzijn op het Werk Kathleen Van Brempt kondigt aan dat ze de wet zal evalueren.

“De wet tegen pesten op het werk mag niet overhaast bijgestuurd worden", zegt Kathleen Van Brempt. “We moeten eerst nagaan of er effectief misbruiken bestaan. Daarom komt er een grondige evaluatie. Op basis van deze evaluatie bekijken we of er een aanpassing van de wet moet komen.”

De staatssecretaris leerde uit een rondvraag bij externe diensten dat er sinds januari dit jaar 335 klachten zijn ingediend, op een totaal van 850.000 werknemers. Bij 93 van die klachten werd een formele procedure gestart ter bescherming van de betrokkenen.

Maar volgens Prevemed, zou de antipestwet ook misbruikt worden door werknemers die bescherming zoeken tegen een nakend ontslag. “Een andere externe preventiedienst zegt dan weer dat het aantal misbruiken minimaal is. Ik wil duidelijkheid vooraleer ik de wet aanpas”, zegt Van Brempt. Ze geeft haar administratie de opdracht een evaluatie te maken. Die evaluatie moet begin 2004 klaar zijn.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen