< Terug naar overzicht

Spoorbonden willen duidelijkheid over jobverlies

De christelijke en socialistische vakbonden bij de NMBS plannen een verrassingsactie op 14 maart. Ze willen duidelijkheid over de 2.000 banen die op de tocht zouden staan.

De aard van de actie wordt geheim gehouden, maar de reizigers zouden gespaard blijven. De bonden protesteren tegen de lamentabele toestand waarin de Belgische Spoorwegen momenteel verkeren door de politiek laksheid, hetgeen volgens hen zal leiden tot de afvloeiing van 2.030 spoormannen. De spoorbonden plannen een “spectaculaire” actie op vrijdag 14 maart. Die datum is niet toevallig gekozen, want op 15 maart wordt het goederenvervoer vrijgemaakt. De reizigers zullen gespaard blijven.
De bonden vinden onder meer dat er geld moet gaan naar het behoud en onderhoud van de bestaande infrastructuur voor er in nieuwe projecten wordt geïnvesteerd. Het aantal banen zou dalen van 41.142 tot 39.112. De Spoorwegen zelf spreken van 1.200 tot 1.300 natuurlijke afvloeiingen. De bonden ergeren zich ook mateloos aan de beperkte informatie die de directie hen doorspeelt, nu ze niet meer in de raad van bestuur zetelen. Ze vrezen ook dat de regering spoorbaas Karel Vinck de mond heeft gesnoerd tot na de verkiezingen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen