< Terug naar overzicht

Solvus Resource Group verkoopt Schoevers

Solvus Resource Group verkocht zijn Nederlandse dochters Schoevers Bedrijfsopleidingen en Instituut Schoevers aan de investeringsmaatschappij Partners in Equity.


Schoevers Bedrijfsopleidingen en Instituut Schoevers maakten sinds 1990 deel uit van Content, het Nederlandse uitzendbedrijf dat in 1999 werd overgenomen door Solvus Resource Group. De beide organisaties samen tellen ongeveer 400 medewerkers.


Omdat Solvus zich wil concentreren op zijn kernactiviteiten, stoot het de door Schoevers aangeboden trainingen en opleidingen voor managementondersteunend en commercieel personeel af. De verkoop van Schoevers kadert binnen de geplande desinvesteringen die moeten bijdragen tot een verbetering van de netto financiële schuld en een verhoging van de winstgevendheid van de groep.


Schoevers had in 2002 een negatief effect van 2,9 miljoen euro op het bedrijfsresultaat. In 2003 bedroeg dit negatief effect 2,4 miljoen euro. Het negatief effect werd veroorzaakt door de grootschalige reorganisaties die zowel bij Schoevers Bedrijfsopleidingen als bij Instituut Schoevers werden doorgevoerd. Partners in Equity neemt Schoevers over met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2004. Schoevers zou doorgaan als zelfstandige onderneming onder de leiding van het huidige management.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen