< Terug naar overzicht

Sollicitatiebrief niet beantwoorden: boete betalen

SP.A-parlementslid Hans Bonte wil bedrijven die niet reageren op een sollicitatiebrief laten beboeten. De Kamercommissie Sociale Zaken onthaalt het voorstel positief.

Amper drie op de tien sollicitatiebrieven worden beantwoord. Volgens Hans Bonte (SP.A) werkt dat demotiverend voor de sollicitanten. Daarom pleit hij om een boete op te leggen aan bedrijven die niet antwoorden.

Momenteel bestaat er al een afspraak onder de sociale partners om elke sollicitatiebrief te beantwoorden. Bonte wijst er echter op dat dit vrijwillige engagement niet bijster veel oplevert in de dagelijkse praktijk.

De Kamercommissie Sociale Zaken heeft al positief gereageerd op Bontes voorstel. Het zou zelfs nog voor de zomervakantie goedgekeurd kunnen worden. Op het niet beantwoorden van een sollicitatiebrief zou een boete van 500 betaald moeten worden.

Benieuwd of dit voorstel er komt en met welke modaliteiten… Stel nu eens voor dat het geldbedrag van de boete of een deel ervan naar de sollicitant gaat. Dan kan sollicitatiebrieven schrijven een winstgevende business worden?

Bron: Jobat

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen