< Terug naar overzicht

Sollicitanten tevreden over jobadvertenties, minder over opvolging

De kwaliteit van de online-jobaanbiedingen die bedrijven publiceren is helemaal niet zo slecht, zo blijkt uit een onderzoek van banensite Stepstone. Bijna 58 000 bezoekers van de site werden bevraagd over de kwaliteit van jobaanbiedingen en bijna 5000 over de opvolging door het bedrijf. Over dat laatste zijn de bevraagden minder tevreden.

De inhoud van jobaanbiedingen wordt over het algemeen positief beoordeeld. De deelnemers aan het onderzoek zijn zeer tevreden over de informatie in verband met de jobinhoud en het profiel. Over andere aspecten van de jobaanbiedingen zijn sommige deelnemers minder enthousiast: zo zouden ze meer informatie willen krijgen over de werkgever en vooral over de verloning en andere voordelen.
Als een bedrijf een jobaanbieding publiceert, heeft dat een invloed op het imago van het bedrijf. De meeste scoren hier zeer goed: de meerderheid van de potentiële kandidaten had een positieve indruk van het bedrijf na het bekijken van de jobaanbieding. Slechts 7% hield er een negatief beeld op na. En een positief imago loont: maar liefst 42% van de deelnemers wilde solliciteren voor de functie na het raadplegen van de advertentie. 28% twijfelde nog.
Interessant aan deze online-enquête is dat de deelnemers twee maanden later opnieuw bevraagd werden over het verdere verloop van hun eventuele sollicitatie voor de job. Jammer genoeg nam slechts 8% van de deelnemers aan de eerste enquête ook deel aan deel twee. Uit de resultaten blijkt wel dat sollicitanten niet helemaal tevreden zijn over de opvolging door bedrijven. Zo zouden ze een persoonlijkere aanpak door bedrijven verkiezen en vinden ze dat bedrijven meer aandacht moeten besteden aan de opvolging van hun sollicitatie. De bedrijven moeten meer ruimte maken voor feedback en zouden ook sneller mogen reageren op hun sollicitatie.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen