< Terug naar overzicht

Sollicitanten durven onderhandelen over arbeidsvoorwaarden

Sollicitanten gaan zelden akkoord met de arbeidsvoorwaarden die hen worden aangeboden. Bijna negen op de tien vragen méér. Ze willen vooral meer flexibele werktijden, gevolgd door een hogere beloning. Maar op die laatste vraag is het antwoord meestal ‘neen’.

Uit het onderzoek 2012 HR Beat in opdracht van SuccessFactors, een dochteronderneming van SAP, blijkt dat sollicitanten durven onderhandelen over arbeidsvoorwaarden. Meer zelfs, werkgevers zijn ook bereid om sollicitanten tegemoet te komen. Wereldwijd werden 1500 HR-managers ondervraagd.

Wanneer sollicitanten vragen om een opleiding, staat 75 procent dat toe. Daarnaast zijn de werkgevers ook toegefelijk als het gaat om een aantrekkelijkere functiebenaming of flexibele werktijden (beide 71 procent).

Mannen en vrouwen hebben verschillende verlanglijstjes. Vrouwelijke sollicitanten vragen vooral om flexibele werktijden (57 procent), meer vakantiedagen (43 procent) of flexibele werkplekken (33 procent).

Mannen onderhandelen over een hogere beloning (61 procent), een aantrekkelijkere functiebenaming (43 procent) of een aanstellingsbonus (29 procent).

Niet alleen sollicitanten, ook werknemers durven betere arbeidsvoorwaarden te vragen. Mannen willen het liefst dat hun baas over de brug komt met een ongeplande bonus, vrouwen kiezen in meerderheid (71 procent) voor minder werkuren.

Bron: PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen