< Terug naar overzicht

Sollicitant liegt 500 euro bovenop huidige salaris

Op zoek naar een nieuwe baan, liegt het merendeel van de sollicitanten over het huidige salaris in de hoop bij de nieuwe werkgever meer te verdienen. Bijna een kwart van de werkzoekenden overdrijft zijn huidige loon met meer dan 500 euro.

Salaris is en blijft een heikel punt op de werkvloer. Onderzoek van een vacaturesite geeft aan dat het taboe rond loon zeker nog niet is opgeheven. Bijna zeven op de tien respondenten maakt bezwaar als een collega met hetzelfde werk meer verdient dan hijzelf. Slechts 19% gaat ervan uit dat er een goede reden achter zit. Van de respondenten vertelt 30% niet aan zijn collega’s wat hij verdient. Opvallend is dat 15% vindt dat sommige collega’s te weinig verdienen. Toch vindt het leeuwendeel (55%) nog steeds dat sommige collega’s veel te veel ontvangen.

Opmerkelijk is dat sollicitanten geen schroom hebben om te liegen over hun loon. Op zoek naar een nieuwe baan, liegt het merendeel over hun huidige salaris: slechts 44% is hier geheel eerlijk over. Natuurlijk hoort het ergens bij het wervingsspel dat kandidaten zeggen iets meer te verdienen. Daar houden werkgevers ook rekening mee in hun onderhandelingen. Waar ze tot nog toe wellicht geen rekening mee hielden, is dat sollicitanten buiten alle proporties durven overdrijven. Een kwart liegt 100 tot 250 euro bovenop zijn huidige salaris, 23% zegt meer dan 500 euro meer te verdienen dan ze eigenlijk doen.


Bron: Managersonline.nl

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen