< Terug naar overzicht

Soepeler werkschema na ziekte voor federale ambtenaren

Voortaan kunnen ambtenaren na ziekte flexibeler opnieuw aan het werk. Ze stappen op een geleidelijke manier terug in het arbeidsproces, wat hun reïntegratie bevordert én duurzaam maakt.

De ministerraad heeft op voorstel van minister van Ambtenarenzaken Inge Vervotte (CD&V) de reglementering van de controle van afwezigheid wegens ziekte voor federale ambtenaren gewijzigd. Het ontwerp van Koninklijk Besluit dat minister Vervotte voorlegde, werkt een aantal onduidelijkheden weg en biedt ook een oplossing voor een flexibelere werkkalender voor ambtenaren die wegens ziekte met verminderde prestaties werken.
Federale ambtenaren die na hun ziekte deeltijds het werk opnieuw aanvatten (50%, 60% of 80%), moesten voordien elke dag een proportioneel deel komen werken (bijvoorbeeld drie van de acht uur). Voortaan kunnen ambtenaren na hun ziekte flexibeler terug aan het werk. Zo hebben ze de mogelijkheid om hun uren op enkele dagen te bundelen in plaats van ze over de hele werkweek te moeten spreiden.

Inge Vervotte: “Wie na een langdurige ziekte, bijvoorbeeld kanker, terug aan het werk wil, kampt vaak met een alles-of-niets-dilemma. Elke dag terug aan het werk kan in het begin zwaar wegen. Vaak moet men ook nog onderzoeken of behandelingen ondergaan in het ziekenhuis, die een hele dag duren. Met deze maatregel kunnen ambtenaren na ziekte op een geleidelijke manier terug in het arbeidsproces stappen, volgens een flexibel werkschema.”
Bron: Persbericht federaal minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven
Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen