< Terug naar overzicht

Sociale netwerksites brengen veiligheid bedrijven in het geding

Wie op kantoor ‘sociale media’ als Facebook bezoekt, stelt de bedrijfsnetwerken bloot aan virussen en allerhande gevaarlijke software. Via dergelijke software gaan cybercriminelen aan de haal met belangrijke bedrijfs- en personengegevens.

De Europese politieorganisatie Europol waarschuwt bedrijven voor georganiseerde cybercriminaliteit. Europol verwijst naar onderzoek over het gebruik van internet in de VS, waar het veel algemener geaccepteerd wordt om ook tijdens de werkuren Facebook en soortgelijke sites te bezoeken.

Bijna één op de drie kmo’s is via dergelijke sites geïnfecteerd met schadelijke software en 35 procent van die bedrijven liep daardoor ook al financiële schade op. Beveiligingsbedrijf McAfee schat dat cybercriminaliteit het bedrijfsleven wereldwijd ongeveer 750 miljoen dollar per jaar kost.

Europol noemt het Europese internetverkeer één van de meest geïnfecteerde ter wereld. Daardoor komt de veiligheid van de Europese bedrijven op de helling te staan. Het is dan ook zaak om strikte afspraken te maken over internetgebruik op het werk om de risico’s in te dijken.

Cybercriminelen kunnen vooral ‘gevoelige informatie’ misbruiken. Het gaat dan, bijvoorbeeld, om foto’s, berichten en applicaties op sociale netwerksites. Dat gebeurt door ‘phishing’: hackers stelen e-mailadressen om virussen en andere gevaarlijke software rond te sturen. Via ‘nepwebsites’ worden de bezoekers ook wel met vals prijzengeld van fictieve loterijen verleid om persoonlijke gegevens af te staan.

Bron: P&O Actueel

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen