< Terug naar overzicht

Sociale netwerken nog niet evident als carrièreplatform

Eén op de tien Nederlandse werkzoekenden tracht via de sociale netwerken een (nieuwe) baan te vinden. Toch blijven de vacaturesites heel wat populairder: meer dan de helft gaat daar op zoek.

De sociale netwerken zijn duidelijk in opmars bij werkzoekenden. Dat blijkt uit het Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek van Intelligence Group. LinkedIn, Facebook, Hyves, maar ook andere online-netwerken, zoals Gay.nl en Refoweb.nl, worden druk bezocht. De helft van de mannelijke en bijna 60 procent van de vrouwelijke beroepsbevolking vertoeft ten minste tweemaal per week op die netwerken.
Dat betekent nog lang niet dat die bezoeken veel te maken hebben met de carrière. Op netwerken zoals Facebook en Hyves zou er vrijwel geen link gelegd worden met de arbeidswereld.
Sommige werkgevers trachten ook wel op die manier rond te speuren, maar dat wordt niet op prijs gesteld. LinkedIn blijkt nog altijd het populairst voor beroepszaken, maar de studie wijst erop dat sommige doelgroepen daar nauwelijks aanwezig zijn.

Bron: Intermediair PW

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen