< Terug naar overzicht

Sociaal akkoord bedienden afgeschoten

De achterban van de christelijke vakbond ACV heeft het voorstel voor een sociaal akkoord van de sociaal bemiddelaar voor de bediendensector afgewezen. Voorlopig zijn er geen acties gepland.

De sociaal bemiddelaar had op 9 juni een voorstel van sectoraal akkoord geformuleerd voor het zogenaamde paritair comité 218, dat betrekking heeft op zowat 350.000 bedienden. Het voorstel hield een verhoging in van de lonen met 0,3 procent op 1 januari 2012, en een verlenging van de bestaande afspraken rond brugpensioen en tijdskrediet.

“Dat is veel minder dan wat de arbeiders en bedienden in sommige andere sectoren, zoals de bouw en de metaal, krijgen”, zegt nationaal secretaris Hugo Vander Elst van het ACV. Volgens de vakbondsman hebben de bedienden de voorbije jaren een forse achterstand opgelopen tegenover andere sectoren.

Naar verluidt hebben volgens het ACV ook de andere vakbonden het bemiddelingsvoorstel afgewezen. “Als gevolg van deze grote afwijzing hebben LBC-NVK en CNE, bediendenbonden van ACV, de sociaal bemiddelaar gevraagd een nieuw verzoeningsinitiatief te nemen”, zegt de christelijke bond in een mededeling.

Tot vakbondsacties komt het voorlopig niet, zegt Vander Elst. Eerst wordt de reactie van de werkgevers en van de sociaal bemiddelaar afgewacht.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen