< Terug naar overzicht

Smartphone en laptop verlengen werkdag met twee uur

Een smartphone en een tablet vergemakkelijken het leven, maar ze hebben ook een nadeel: via een sluipweg verlengen ze ook de arbeidstijd, en wel gemiddeld met zo'n 2 uur per dag of 460 uur per jaar. Bij 10 procent loopt dat zelfs op tot 3 uur.

Die tijd wordt niet alleen gespendeerd aan het lezen en beantwoorden van e-mails of opzoekingswerk, maar ook aan simpelweg telefoontjes plegen en beantwoorden. 90 procent beantwoordt een telefoontje buiten de normale werkuren. Zo blijkt uit een Brits onderzoek.

Van de ondervraagde werkende Britten heeft meer dan 90 procent een gsm die e-mails kan ontvangen. Eén op de drie doet dat dan ook meer dan 20 keer per dag. Ook wie geen smartphone heeft, zet vaak de computer aan om de e-mails door te nemen.

Twee op de drie neemt de mails nog eens door vlak voor het slapen gaan en zodra ze opstaan. Een derde heeft al mails beantwoord in het midden van de nacht, 90 procent doet dat op vrije uren of dagen. De eerste mails van de dag worden vooral gelezen tussen 6 en 7 uur 's morgens, de laatste mails worden gecheckt tussen 23 uur en middernacht.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen