< Terug naar overzicht

‘Slim werken’ doet productiviteit en tevredenheid toenemen, maar werkgevers talmen

Met ‘slim werken’ wordt verwezen naar werken onafhankelijk van plaats en tijd. Dat gebeurt veel minder dan werknemers willen en kunnen. De werkgevers talmen. Daarmee lopen ze heel wat producitiviteitswinst, andere besparingen en werknemerstevredenheid mis.

Een Nederlandse studie in opdracht van de Task Force Mobiliteitsmanagement (TFMM) en uitgevoerd door Blauw Research, toont aan dat 44 procent van de werknemers wel eens ‘slim reist en werkt’. Meer dan een derde van alle ondervraagden wil dat ook of vaker doen.

Bespaarde reistijd wordt voor 34 procent aan het werk besteed


Het grote struikelblok is steun van de werkgever. Hij doet de moeite niet om ‘slim weken’ mogelijk te maken. Nochtans zijn er heel wat productiviteitswinst én andere kostenbesparingen uit te halen: wie regelmatig op afstand of thuis werkt, spaart daardoor maandelijks gemiddeld bijna 600 kilometer in de spits reizen. De bespaarde reistijd wordt voor 34 procent aan het werk besteed.

Grotere tevredenheid


De mogelijkheid om onafhankelijk van plaats en tijd te werken, doet ook werknemerstevredenheid toenemen. Tevreden medewerkers zijn ‘ambassadeurs’: ze raden het bedrijf aan als werkgever en zakenpartner.

Aantrekkelijke werkgever


38 procent noemt de mogelijkheid om thuis of onderweg te werken een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Een bedrijf met een actief mobiliteitsbeleid wordt gezien als een aantrekkelijke werkgever.
TFMM-voorzitter Lodewijk de Waal roept werkgevers op beleid te vormen en dit uit te dragen op alle niveaus.

Bron: P&O Actueel

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen