< Terug naar overzicht

SKF Logistics Services is Mensvriendelijk Bedrijf 2004

Vlaams minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke Kansen Adelheid Byttebier heeft de zes laureaten bekendgemaakt in het kader van de vierde editie van de ondernemingswedstrijd Mensvriendelijk Bedrijf. Dat gebeurde in het Vlaams Parlement, in het kader van een door HR Square georganiseerd seminarie over mensvriendelijk personeelsbeleid.

De titel Mensvriendelijk Bedrijf 2004 is voor SKF Logistics Services (binnen de categorie “profit – 51/250 werknemers”). De prijs gaat naar een organisatie die de meest inspirerende maatregelen neemt, die leiden tot een evenwichtige combinatie tussen arbeid, gezin, zorg en vrije tijd. Het accent lag dit jaar ook op de oudere werknemer. Niet enkel vanuit economisch standpunt, maar ook en vooral vanuit de welzijnsinvalshoek hebben bedrijven er alle belang bij om hun oudere werknemers dienst te houden.
De meest mensvriendelijke KMO 2004 blijkt accountantskantoor Noëth-Ringoot/Syneton (Mechelen). Het kantoor krijgt een Unizo-prijs en is tevens laureaat in de categorie “profit – 5/50 werknemers”).
Vier andere organisaties werden eveneens als laureaat bekroond: Duni NV, (Hoogstraten), VIVA-Socialistische Vrouwen Vereniging (Brussel), RVT Lindelo (Lille) en Provinciebestuur Limburg (Hasselt).
Minister Adelheid Byttebier stipt aan dat mensvriendelijke bedrijven trendsetters zijn. Ze durven verrassend uit de hoek komen om de balans tussen werk en leven beter in evenwicht te brengen voor al hun medewerkers. Volgens de minister gaat het om een investering die zichzelf terugverdient, want tevreden werknemers presteren nu eenmaal beter. Een win-winsituatie voor werknemer én werkgever.
De winnaars van de vorige edities (Du Pont de Nemours, Borealis Polymers en het Virga Jesseziekenhuis) getuigen van het bedrijfseconomisch en maatschappelijk belang van mensvriendelijk ondernemerschap. Het is belangrijk dat deze organisaties andere bedrijven, beleidsverantwoordelijken en de publieke opinie wijzen op de mogelijkheden om werk en leven te combineren. Minister Byttebier roept mensvriendelijke ondernemingen, KMO’s, gemeente- en provinciebesturen en social-profitorganisaties ook dit jaar op om te getuigen hoe ze wel-zijn op de werkvloer brengen.
Alle laureaten krijgen een trofee en mogen het logo een jaar lang gebruiken in hun communicatie. Bovendien wint de hoofdlaureaat een advertentie van een halve pagina full color in Job@. Hij kan ook gratis deelnemen aan de November Conference van HR Square. De overige vijf laureaten winnen een advertentie van een kwart pagina in Job@.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen