< Terug naar overzicht

Siemens bereikt akkoord over 38-urenweek in Herentals

Siemens heeft een akkoord bereikt met de vakbonden over een werktijdverlenging van 37 naar 38 uur per week in de technische bedrijfseenheid Herentals. Het bijkomende werkuur wordt niet extra betaald.

Het akkoord bij Siemens Herentals is geldig tot september 2006, maar kan daarna jaarlijks verlengd worden na een evaluatie. De overeenkomst omvat een tewerkstellingsgarantie voor de duur van één jaar (tot 30 september 2005).


Volgens een mededeling van het bedrijf laat de werktijdverlenging toe de aan gang zijnde herstructurering binnen de technische bedrijfseenheid Herentals te reduceren en de belangrijke afdeling Onderzoek en Ontwikkelingsopdrachten in België te houden.


In een tweede akkoord werd tegelijkertijd overeengekomen een koopkrachtverhoging in de vorm van een 1% salarisverhoging toe te kennen en dit in het kader van het interprofessioneel akkoord 2003-2004 van 17 januari 2003. De sociale partners hebben dit totaalpakket aan maatregelen ter stemming voorgelegd aan de medewerkers, die het met grote meerderheid goedgekeurd hebben.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen