< Terug naar overzicht

SHRM-congres zoomt in op motivatie en vaardigheden

Van 23 tot en met 27 juni vond in Atlanta het jaarlijks congres plaats van de Society for Human Resource Management (SHRM), de Amerikaanse beroepsorganisatie voor HR-professionals. Met meer dan 15.000 deelnemers, zowat 300 sprekers en workshops én een handelsbeurs met ruim 600 exposanten, die ook nog eens hun lezingen en workshops organiseren, is dit veruit het gekste, grootste, maar ook meest interessante HR-evenement wereldwijd van het jaar. HR Square was erbij.

De sprekerslijst was ook nu indrukwekkend: voormalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice, managementgoeroes als Malcolm Gladwell en Jim Collins, stevige masterclasses met toppers als Patrick Lencioni en Teresa Amabile, die haar Harvard-onderzoek over de werkelijke motivatiestuwers besprak.

Na de zomer vindt u een verslag in HR Square. Enkele onderwerpen vielen alvast op, nog het meest de ook ons bekend in de oren klinkende klaagzang over de paradox van de arbeidsmarkt. Ook de VS tellen vele werklozen, terwijl talloze werkgevers bijzonder lang en soms zelfs tevergeefs zoeken naar geschikte kandidaten. Het gaat daarbij zeker niet alleen om de beruchte zoektocht naar de witte raven, vooral technici worden niet gevonden. Faalt het onderwijs of moeten de bedrijven zelf meer inspanningen doen om de juiste kandidaten te vinden en zelf op te leiden?

Ook de arbeidsorganisatie en efficiëntie kregen opvallend veel aandacht. Met ‘efficiëntie’ en ‘organisatie’ wordt niet langer gedacht aan de efficiëntie van de lopende band of andere tayoloriaanse principes. Nu gaat het om het vinden van een geschikte organisatie waarin de medewerkers aangesproken worden op hun intrinsieke motivatie. Daarbij speelt ook het werk-leven-evenwicht een belangrijke rol, zeker bij de jongere generaties.

Veel herkenbare zorgen en bekommernissen én veel advies. Ondertussen gaat de zoektocht naar de echte motors van motivatie verder. Op die en andere onderzoeken, lezingen en thema's op het SHRM-congres komen we dit najaar terug in HR Square.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen